Κυριακή, Ιουνίου 06, 2010

Το μυστικό της απόλυτης σοφίας

O Conan πληροφορείται ότι στην άλλη άκρη του κόσμου υπάρχει ένα θεόρατο βουνό, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένας ναός-καταφύγιο, μέσα στον οποίο κατοικεί ο Σοφός Γέροντας που κατέχει την απόλυτη σοφία της ζωής.
Παίρνει, λοιπόν, την ασπίδα του, τοποθετεί τη σπάθα στο θηκάρι της, φοράει το γούνινο γιλέκο του και ξεκινάει για το βουνό.
Περνάει την Ερημο της Δίψας, το Φαράγγι Χωρίς Πάτο, ξυστά απ’ το Πηγάδι των Χιλίων Ευχών, και μετά από κοπιαστική πορεία εκατό ημερών φτάνει στην Τούνδρα των Μηδέν Βαθμών Κέλβιν που βρίσκεται στους πρόποδες του Βουνού της Σοφίας, το οποίο βλέπει να ξεπροβάλει απειλητικό μέσα από τα γκρίζα σύννεφα.
Αρχίζει την ανάβαση, τα μπράτσα σφίγγονται, οι φλέβες τεντώνονται, ο ιδρώτας γυαλίζει στο στήθος του. Βρυχάται όταν, κουρασμένος από την κοπιαστική ανάβαση, πατάει στο βράχο της κορυφής και βλέπεται να ορθώνεται μπροστά του ο ναός στον οποίο διαμένει ο Σοφός Γέροντας.
Η ξύλινη πύλη είναι κλειστή, αλλά την γκρεμίζει βρυχώμενος, μ’ ένα τρομερό χτύπημα της ασπίδας του. Η επόμενη πόρτα, πιο βαριά, απαιτεί ακόμα πιο δυνατό χτύπημα. Η τρίτη, σιδερένια, πέφτει μετά από τρία τιτάνια χτυπήματα. Η τελευταία βαριά σιδερένια καταρρέει με πάταγο καθώς ο βρυχηθμός του Conan σπάει την πολύχρονη σιωπή της ψυχρής κυκλικής αίθουσας, στην οποία ο Σοφός Γέροντας συλλογίζεται με τα δάχτυλα ενωμένα κάτω από το πηγούνι του καθισμένος στον ξύλινο θρόνο του.
Ο Conan πλησιάζει αργά το κέντρο της αίθουσας και γονατίζοντας ακουμπάει ευλαβικά τα όπλα του μπροστά στα αποστεωμένα πόδια του Σοφού Γέροντα.
- Τα σέβη μου, Σοφέ Γέροντα. Μου είπαν ότι κατέχεις το μυστικό των μυστικών. Θα μου το αποκαλύψεις;
- Υπάρχουν και τα πόμολα, Conan…
- Μιλάς με γρίφους Γέροντα…

1 σχόλιο:

ο κανένας είπε...

Κορυφαίο!!!! Απλά δεν υπάρχει!!!!