Σάββατο, Μαΐου 15, 2010

Ελλάδα, η χώρα που δεν παράγει τίποτα (3)

(…)
- Τους τελευταίους μήνες οι πολίτες αυτής της χώρας ζουν με το φόβο των σκληρών μέτρων… Μήπως έχουμε γίνει μια κοινωνία υπερκαταναλωτών όπου σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικής ευθύνης φτάσαμε σε αυτό το δύσκολο σημείο;
«Ν’ αγιάσει το στόμα σας. Τριάντα χρόνια τα γράφομε και τα λέμε: Τι διάβολο περιμένεις να γίνει όταν η μεν παραγωγή σου εμφανώς μειώνεται, η καινοτομία σου χλωμιάζει (κλοτσοσκούφια των κομμάτων τα κάναμε τα πανεπιστήμια) – αλλά εσύ περνάς όλο και καλύτερα;
Δεν “ήξερες”, ότι ζούσες με τα δανεικά που ασυστόλως και συνεχώς έπαιρναν οι κανακάρηδες οι πολιτικοί σου – διότι αυτό τους ζητούσες εμμόνως με τις στάσεις σου, με την ξεγνοιασιά σου και με το παραμύθι “μας ζουλεύουνε οι ξένοι”; Κάποτε θα τα πλήρωνες μαζεμένα.
Και το κακό είναι ότι τώρα οι φτωχοί θα υποφέρουν πολύ περισσότερο απ’ ότι θα υπέφεραν αν έγκαιρα σταματούσαμε την κατηφόρα, το 1984, το 1990 ή έστω το 2004. Τώρα καταλαβαίνεις ποιοι ήσαν οι φιλολαϊκοί και ποιοι ήσαν αντιλαϊκοί ποπουλίστες.
Κι όμως το νέο σύνθημα είναι: Οχι ηττοπάθεια, αλλά αντεπίθεση σ’ όλα τα εντοπισμένα σημεία του Αν-Ηθους όλων μας, όλα αυτά τα χρόνια.
Και μην ακούτε τους μεσσίες που έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους, για να μη σας στεναχωρήσουν. Πάλι;».

Θεοδόσης Τάσιος
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"
25 Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: